В Херсонській області щороку 01 грудня проводяться соціальні акції до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Не став винятком і 2018 рік.

З 26 листопада по 01 грудня мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведена соціально-інформаційна кампанія «Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ-інфекцію». Головна ідея кампанії в тому, аби донести до кожного українця меседж – знати свій статус- це дбайливе відношення до свого здоров’я, це доросла та зважена поведінка. Кожен з нас має зробити тестування частиною відповідального ставлення до свого здоров’я.

Тому в цей день на центральних площах міст та районів соціальні працівники та громадські активісти, намагалися під час надання індивідуальних консультацій з питань ВІЛ/СНІДу підкреслити, що від ВІЛ-інфекції більше не вмирають, знати свій статус (пройти тест) – ключ до життя.

Загалом участь у заходах взяло 2,5 тис. осіб, які отримали вичерпну інформацію щодо профілактики ВІЛ-інфекції. Також під час проведення вуличних акцій в м. Скадовськ, Каховському, Нововоронцовському районах 76 мешканців безкоштовно та анонімно пройшли тестування швидкими тестами на виявлення ВІЛ-інфекції та отримати консультації.

Сьогодні в Україні більш як половину нових випадків ВІЛ-інфекції виявляють на 3-й чи 4-й клінічних стадіях. Тому “Знати свій статус” – це право кожного та дбайливе ставлення до свого здоров’я і до нашого спільного майбутнього.