Четвертої суботи листопада ми, українці, куди б нас не закинула доля, запалюємо свічки по душам усіх замордованих голодом. Трагічні події нашої країни довгий час були покриті мовчазною завісою.
За 1932-33 роки від голодомору постраждали 43 населені пункти Каховського району: Софіївка, Любимівка, Малокаховка, Коробки, Кам’янка, Сергіївка, Цукури, Роздольне, Чорнянка, Чорноморівка, Богданівка та інші. Ці події стали страшним злочином в історії людства.
З нагоди 85-ї річниці трагедії Голодомору 1932-1933 років в Каховському районні пройшла Загальноукраїнська акція «Засвіти свічку». В рамках цієї події відбулася низка заходів, до організації яких залучився й Каховський районний центр надання соціальних послуг (далі – Центр). Так, на базі Малокаховської сільської бібліотеки  сільським бібліотекарем спільно з  фахівцем із соціальної роботи Центру проведено бесіду з теми «Запали свічку», до якої залучено 36 осіб з числа учнів навчального закладу  та жителів села.
Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам’ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.