Жінки в Україні мають рівні можливості з чоловіками, було б бажання і здібності їх втілити – така думка є доволі поширеною. Однак Українки досі зазнають дискримінацію за ознакою статі.

26 листопада 2018 року у світі відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок. В рамках відзначання цієї дати Бериславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) організувано низку заходів.

Серед них – вулична акція “СТОП – насильству над жінками та дівчатами!” та навчвння з питань самооборони.

Їх мета – привернення уваги громадян до актуальних проблем забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження випадків насильства, формування усвідомленого ставлення молоді до його проявів серед однолітків.

Під час акції на вулицях міста пересічні бериславці отримували консультації щодо убезпечення себе від випадків прояву насильства, а також інформацію про установи що надають допомогу у разі потрапляння у такі ситуації, інформаційні листівки та буклети.

До другого заходу золучено предстанциць жіночої статі Центру, місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також учиниць загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Для проведення навчання з питань формування навичок самооборони запрошено у якості тренера представника Бериславського відділу поліції ГУНП в Херсонській області. Під наглядом тренера, жінки та дівчата відпрацьовували відповідні вправи. Так, учасниці оволоділи найпростішими прийомами самозахисту.

Світ та суспальство постійно змінюється, проте є випадки насилля по відношенню до представниць жіночої статі. Піклуйтеся та поважайте жінок, адже вони матері, сестри та доньки, яким завжди потрібна ваша підтримка та любов.