Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми по відношенню один до одного. Тому, навчати дитину толерантному ставленню та вмінню протидіяти булінгу потрібно з малечку.

22 травня 2018 року фахівцем із соціальної роботи Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено відео лекторій з учнями 3 класу Нововоронцовської ЗОШ №1 на тему: «Що таке булінг? Запобігання та захист».

Мета заходу – ознайомити з поняттям булінгу, його видами та проявами, розвивати навички вирішення конфліктних ситуацій, сформувати знання з правил безпечної поведінки в мережі Інтернет.

Під час заходу учні жваво приймали участь у обговоренні його теми, висловлювали власну думку щодо першочергових дій у разі потрапляння у негативну ситуацію. Юні учасники дійшли висновку, що  не вчинятимуть насильства щодо своїх однолітків аби не стати агресором.

Пропагування здорових стосунків є головним способом запобігання булінгу і створення безпечної і приязної атмосфери у школі. Тому, подібні заходи і надалі будуть проводитись працівниками Центру у навчальних закладах району.