Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, що щорічно відзначається в Україні 24 березня, спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) провели соціально-профілактичну акцію «Разом проти туберкульозу!».

Мета заходу – привернення уваги спільноти до однієї з найважливіших проблем світової охорони здоров’я – епідемії туберкульозу.

У ході вуличної акції спеціалісти Центру розповідали пересічним громадянам про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби, наголошували на необхідності відмови від шкідливих звичок.

Учні загальноосвітніх шкіл району, які взяли активну участь у заході, прийшли до висновку, що повноцінний сон, спорт, правильне харчування та свіже повітря допоможуть уберегтися від туберкульозу та протидіяти хворобі.

Родзинкою заходу став флеш-моб з ромашками, що символізують чисті легені. Бажаючі підходили до паперових ромашок, розміщених на мольберті, та писали на пелюстках однієї з квіток відомі їм симптоми захворювання, а на іншій – написи заходів запобігання туберкульозу.

Всі учасники акції отримали буклети, листівки інформаційного характеру, координати медичних закладів Бериславського району, куди необхідно звертатись по допомогу у разі виявлення симптомів та ромашки-емблеми, які стали нагадуванням кожному про обов’язкове проходження флюорографічного обстеження.

Вчасне профілактичне обстеження є запорукою вашого здоров’я.

Бережіть себе!