Конфлікти – є невід’ємною частиною людських стосунків. Всі ми так чи інакше стикалися з ними. Найчастіше вони виникають через те, що кожна людина є унікальною, має відмінні від інших погляди, уподобання і переконання, власні інтереси і бажання, які можуть вступати у суперечність з інтересами та бажаннями інших.

Спеціалістами Олешківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) 01 лютого 2018 року на базі Олешківського районного відділу з питань пробації, провели групове заняття на тему «Управління конфліктами».
Мета – навчити учасників заходу уникати та вирішувати конфліктні ситуації.

У занятті взяли участь 7 осіб.

В ході заходу з присутніми розглянуто поняття конфлікту, передумови виникнення, види та ознаки. Під час виконання практичних вправ учасники навчилися аналізувати ситуації, здійснювати попереджувальні дії щодо їх вирішення, ознайомлені із техніками, які застерігають конфліктні ситуації та допомагають людям краще розуміти один одного.

Подібні заняття й надалі будуть проводитись спеціалістами Центру, адже вони допомагають уникати як суперечок у сімейному оточенні, так і конфліктів із законом.