Все частіше і частіше ми чуємо про неймовірно жорстокі вчинки, скоєні дітьми. Нині серед школярів надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми один по відношенню до одного.

З метою запобігання дитячої жорстокості, фахівцями із соціальної роботи Білозерського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) 10 – 11 жовтня 2017 року проведені групові консультації для учнів 6 – 8 класу Олександрівської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів Білозерської районної ради та Надеждівської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів Білозерської районної ради.

Заходи спрямовувалися на формування правосвідомості та правової поведінки учнів, відповідальності за своє життя, розвивали активність, самостійність, творчість, створювали умови для самореалізації особистості учня

Під час занять фахівці формували у учнів знання стосовно різних видів жорстокості та форм її проявів, вчили управляти емоціями тощо.

Працівники Центру й надалі працюватимуть у напрямку профілактики жорстокості та агресії в дитячому середовищі, так як нашим обов`язком перед Батьківщиною та нащадками, є виростити фізично та психологічно здорових дітей, які будуть чітко знати і розуміти, як поводитись в будь-якій іншій ситуації.