В Україні щорічно 30 вересня відзначається День усиновлення. З нагоди свята на Херсонщині з 28 вересня по 6 жовтня 2017 року проведено низку тематичних заходів.

З метою інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевих громад проведено вуличні акції «Кожній дитині потрібна родина», «Подаруй дитині родину» та інші на центральних площах районних центрів, сел та селищ.

На базі районних державних адміністрацій проведено семінари, круглі столи на тему «Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», зустрічі, привітання з усиновителями, опікунами та прийомними батьками, проведено розважальні заходи, святкові концерти для родин, в яких проживають та виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. В багатьох районах родини отримали подарунки від місцевих адміністрацій та меценатів.

За участі освітніх закладів (шкіл, дитячих садочків), районних бібліотек проведено інформаційні заходи, зустрічі з батьками, тематичні книжкові виставки.

Понад 2000 осіб з числа прийомних батьків, батьків-вихователів, вихованців дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та пересічного населення, взяли участь у 160 інформаційно-просвітницьких групових заходах.

З метою захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підвищення обізнаності населення щодо різних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мережею центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді під час заходів розповсюджено 1750 інформаційних матеріалів (буклети, листівки) та розміщено відповідну інформацію на сайтах РДА та у ЗМІ.

Протягом проведення Акції надано 150 індивідуальних консультацій для населення з питань усиновлення, опіки, піклування, створення ПС та ДБСТ.