Булінг – тривожна тенденція, особливо для дитячого середовища. Щодня кожна четверта дитина в Україні потерпає від проявів цього ганебного явища.

З метою профілактики та подолання булінгу серед дітей шкільного віку 02 жовтня 2019 року працівником Каховського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) для 25 учнів 6- го класу Каховської загальноосвітньої школи № 5 був проведений семінар з елементами тренінгу на тему «Булінг – ми можемо його зупинити!»

Семінар був поділений на теоретичну та практичну частини. Під час теоретичної частини учні ознайомились з поняттям «булінг», його видами, наслідками та відповідальністю за його вчинення. Протягом практичної частини діти виконували вправи направленні на формування відповідальної та безпечної поведінки, спробували зрозуміти почуття людини, яка зазнає насильства, вирішували ситуативні завдання, вступали в дискусію. Хлопчики та дівчатка усвідомили всю шкоду, яку спричиняє булінг по відношенню до іншої дитини та засвоїли правила протидії цьому явищу.

Центр постійно проводить заходи направленні на зменшення випадків булінгу і планує робити це надалі.