Починаючи з 2007 року, щорічно 26 вересня відзначається Всесвітній день контрацепції.  Поводиться він під гаслом “Контрацепція: це ваше життя, це ваша відповідальність”.
Тому, 26 вересня фахівцями із соціальної роботи Каховського районного центру надання соціальних послуг була проведена тематична зустріч та анкетування на тему «Поговоримо про секс», «Репродуктивне здоров’я» серед учнів 9, 10 та 11 класів в Семенівському опорному закладі загальної середньої освіти.
Під час зустрічі, інформували молодь про сучасні методи контрацепції, важливість їх використання та відповідальний вибір, та наголошували, що не достаток статевої культури здатен призвести до різних інфекційних хвороб, незапланованої вагітності,  втрати репродуктивної функції.
Усі учасники  отримали цікаві тематичні інформаційні матеріали «Правильний вибір. Що потрібно знати про методи контрацепції» та інформаційні листівки.
Слід зазначити, що такі заходи є ефективними, змістовими та позитивно результативними у напрямку пропагування здорового способу життя серед молодих людей.