Сучасне життя сповнено небезпеки. Нажаль, кількість злочинів, спрямованих проти дітей, не зменшуються. Батьки не можуть перебувати поруч з дитиною цілодобово. Саме тому необхідно використовувати всі доступні засоби, щоб навчити дітей елементарних правил, що здатні уберегти їх життя, здоров’я, гідність від злочинних посягань.
З метою формування навичок безпечної поведінки у дітей шкільного віку, 11 вересня 2019 р. працівником Каховського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для 25 учнів 6 класу загальноосвітньої школи № 6 проведено семінар з теми «Твоя безпека – в твоїх руках».
Під час заходу, разом зі школярами, розглянуто правила безпечної поведінки на вулиці, дорогою до школи, в під’їзді, біля ліфту, вдома, а також при спілкуванні з незнайомими людьми. Особливу увагу приділено питанню безпечного користування Інтернетом, спілкуванню в соціальних мережах, недопущення розголошення особистої інформації.
Звісно, надані поради під час семінару, не є гарантією захисту від всіх бід, але в значній мірі сприятимуть зменшенню ймовірності стати жертвою злочину.