Проблема торгівлі людьми – болісна тема для України. Складна економічна ситуація, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють поширенню цього явища. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів.

26 липня 2019 року з нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році, Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр)  ініційовано проведення вуличної акції для загального населення селища. До заходу також  долучилися працівники управління соціального захисту населення та служби у справах дітей районної державної адміністрації.

Основна мета акції – роз’яснити населенню існування проблеми торгівлі людьми та її форм, способи втягнення в експлуатацію. Працівники вищезазначених установ інформували пересічних громадян про першочергові заходи  ідентифікації себе, близьких або знайомих осіб у разі потрапляння до трудового рабства.

Більшість людей вважає, що таке поняття – це лише частина телевізійних новин та деяких іноземних фільмів, а рабство взагалі не існує в сучасному світі і давно відійшло у минуле. Але, на превеликий жаль, це не так! Тому, для того, щоб убезпечити себе від потрапляння у страшні тенета работоргівців, варто бути поінформованим та обізнаним.