Проблема ВІЛ/СНІДу залишається актуальною у наші дні.  На сьогодні вона є для вирішення однією з найактуальніших як в Україні, так і в усьому світі. Щоб захистити себе від цієї небезпечної хвороби, потрібні знання.

З метою поглиблення знань та розуміння небезпеки, пов’язаних з ВІЛ/СНІДом, 12 червня 2019 року, у рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня”, педагогом соціальним Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено бесіду з теми «ВІЛ/СНІД – виклик людині і людству», для породіль, які щойно стали матусями.

З учасниками заходу  розглянуті питання щодо виникнення, зараження та поширення ВІЛ – інфекції, впливу вірусу на організм людини, життя із ВІЛ, шляхів діагностики та лікування  інфекції, толерантного ставлення до хворих людей.

Працівник Центру повідомила присутнім, що кожен може звернутися по допомогу до кабінету «Довіра» щодо анонімного тестування у разі небезпеки зараження вірусом після незахищеного контакту із хворим на відповідну хворобу та отримати безкоштовну противірусну терапію.

На протязі всієї бесіди педагог соціальний намагалася донести до породіль, що знання про хворобу дають людині можливість своєчасно почати її лікування та попередити прогресування.

Повага до себе, вміння відмовити, коли пропонують наркотичні речовини, відсутність незахищених статевих контактів – це найкращий захист від розповсюдження ВІЛ/ СНІД для кожної особистості. Але ВІЛ – це не вирок. ВІЛ – позитивна людина може вести особисте життя, мати друзів, одержувати інформацію та освіту. Кожна людина має право жити!