Рід, родовід, родина, рідня…Слова одного кореня, що в Україні споконвіку вважаються святими. Саме з сім`ї починається  життя людини. У ній вона здобуває свій перший досвід спілкування зі світом,  робить свої перші кроки, пізнає перші цінності життя, вчиться шанувати батька, матір, свій рід, любити землю, де народилася, берегти пам’ять свого роду.
З метою відзначення Міжнародного дня захисту дітей спеціалісти Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели розважальний захід «З родини йде життя людини». На свято були запрошені прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. І батьки, і діти вдосталь нарозважалися – грали, танцювали та пригощалися різноманітними смаколиками. Панувала весела та невимушена атмосфера.
Безсумнівно, у людини повинен бути будинок, а не просто дах над головою. Місце, де її люблять, чекають, розуміють, приймають такою, якою вона є, де людині тепло і затишно. Особливо цього потребують діти, яким рідні батьки так не стали сім’єю. Проте є люди, здатні подарувати цим дітям тепло і щастя родинного вогнища і ми щиро вдячні прийомним батькам та батькам-вихователям за їх сердечність та вміння дарувати диво.