Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням встановлений у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров’я та відзначається 31 травня кожного року. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції.

Так, 31 травня 2019 року до проведення акції під гаслом «Обміняй цигарку на цукерку!» приєднався і Нововоронцовський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр).

Мета заходу – популяризація здорового способу життя, привернення уваги населення до проблем, що виникають внаслідок зловживання шкідливими звичками та спонукання курців замислитися над відмовою від цигарки.

Спеціалісти Центру пропонували пересічним громадянам обміняти табачний вироб на цукерку та закликали курців прожити хоча б цей день без куріння, а надалі взагалі розпрощатися з цією шкідливою звичкою. Більша частина учасників заходу запевнила, що намагатиметься здійснити спробу кинути палити, а решта зізналася, що у них не вистачає сили духу кинути згубну звичку.

З часом перед кожною людиною постає вибір: «За чи проти?». Проведення подібних заходів є ще однією нагодою для усвідомлення тієї великої шкоди та небезпеки, що несе здоров’ю нації тютюнопаління .