Кожну третю неділю травня по всьому світу запалюються свічки в пам’ять про жертв СНІДу – «чуми ХХ століття». У цей день мільйони людей нашої планети приколюють до одягу червону стрічку, як символ скорботи і співчуття жертвам цієї страшної хвороби, що не має жодних кордонів.

Спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ( далі – Центр) з нагоди Дня пам’яті померлих від СНІДу проведено низку заходів. Мета організаторів – нагaдaти про тих, хто помер від цього недугу, виявити солідарність з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом та змусити суспільство замислитися нaд тим, що це горе може торкнутися кожного.

Так, 16 травня 2019 року для студентів ІІІ курсу комунального закладу «Бериславський медичний коледж» спільно з працівниками кабінету «Довіра» комунальної установи «Бериславська центральна районна лікарня» проведено лекцію з теми «Не дай СНІДу шанс».

У процесі спілкування порушувалися  питання відповідального ставлення до власного здоров’я, шляхів його збереження, а  також ознайомлено молодь із сучасними засобами контрацепції.

17 травня 2019 року проведено вуличну акцію у центрі міста та парковій зоні, під час якої спеціалісти Центру спільно з працівниками центральної районної бібліотеки роздавали пересічним громадянам пам’ятки, листівки, буклети відповідної тематики, наголошували на необхідності проходження медичного огляду та тестування на ВІЛ-інфекцію, а також пропонували прикріпити до одягу червоні стрічки, що символізують підтримку, співчуття і переживання тим, хто вже  хворий.

Кожна людина повинна усвідомлювати всю небезпеку, що несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і близьких від страшної інфекції. Він може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю і тому ми маємо підтримувати людей, які цього потребують. Підтримка та толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних є нашим обов’язком.