Людина може вести здоровий спосіб життя, користуватися своїми правами, брати активну участь у житті громади і реалізувати свій потенціал на повну, лише за умови, якщо вона володіє повною та достовірною інформацією щодо цих питань. Знання про сексуальне та репродуктивне здоров’я, методи планування сім’ї, а з іншого боку – забезпечення з боку держави та місцевих громад доступу до якісного обслуговування та лікування – невід’ємні умови збереження здоров’я нації та процвітання держави. Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я проходить в Україні кожної весни. Мета кампанії – привернути увагу українців до питань збереження репродуктивного здоров’я, побудови гармонійних стосунків, відповідального батьківства, народження бажаних і здорових дітей.

Вже п’ятий рік поспіль у травні в Херсонській області за підтримки Всеукраїнської Коаліції з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, фахівцями з соціальної роботи проводяться різноманітні інформаційно-просвітницькі заходи для підлітків, молоді, жінок й чоловіків репродуктивного віку. Цього року заплановані вуличні акції, інформаційні зустрічі, відеолекторіїї та інш. події в кожному районі нашої області.

Меседжі кампанії: «Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я!» «Жити безпечно – стильно!» «Статеве виховання – запорука здоров’я та відповідальної поведінки підлітків та молоді» «Здоров’я контролюйте. Професіоналам довіряйте».

Результати кампанії вислітлюватимуться на нашом сайті та на сторінці у фейсбук.