Народження дитини – чи не най­більша радість у житті кожної родини. Кожна мати, чекаючи на первістка, сподівається народити здорове дитя, яке стане її надією і під­тримкою у житті.

14 травня 2019 року, у рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” педагогом соціальним Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено бесіду-діалог з теми “ Кожна дитина повинна бути бажаною, а кожна вагітність – запланованою” для породіль.

Мета заходу – поглиблення знань молодих матерів в питаннях планування сім’ї та пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я,  зниження кількості незапланованих вагітностей.

У ході бесіди жінкам надано інформацію щодо збереження репродуктивного здоров’я, методів контрацепції, соціального аспекту материнства та батьківства.

По закінченню заходу спеціалістом Центру кожній із породіль повідомлено щодо  способів та організації соціальної підтримки сім’ї, якими батьки та члени їх родин можуть скористатися у майбутньому та надані інформаційні буклети «Запланований вибір», «Плануй своє життя», «Майбутнє варто планувати».

Турбота про своє здоров’я, у тому числі і репродуктивне, мають стати нормою і культурою поведінки кожної людини та суспільства в цілому.