Справжня цінність кожної людини – це сім’я, яка є запорукою щасливого та гармонійного життя. Саме з нагоди Міжнародного Дня сім’ї,  14 травня 2019 року  Великоолександрівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено круглий стіл для прийомних батьків, батьків – вихователів, опікунів та піклувальників з теми «Виховання без насильства».
Мета заходу – надання допомоги у вихованні прийомних дітей, дітей під опікою, посилення діяльності у напрямку профілактики сімейного насильства, зокрема  над дітьми.
У спілкуванні взяли участь спеціалісти різних установ та організацій, діяльність яких пов’язана та є дотичною до потреб і проблем опікунських та прийомних сімей. Під час заходу актуальними питаннями для обговорення для організаторів стали ті, що стосуються житла, оздоровлення, виховання, навчання дітей,  а також  щодо психологічних та юридичних наслідків застосування насильницьких методів виховання. Наприкінці  проведено анкетування «Чи гарні ви батьки?» та обговорено його результати.
Насильство по відношенню до дитини, в тому числі з боку батьків, не може бути виправданим.Тому дорослі мають докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким і так не пощастило з біологічними батьками.