Стан репродуктивного здоров’я багато в чому визначається способом життя людини, відповідальним ставленням до власного здоров’я, а також рівнем її інформованості з даного питання.

13 травня 2019 року Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) в рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я проведено вуличну акцію під гаслом «Майбутнє варто планувати!».

Мета заходу – привернення уваги населення до проблеми збереження репродуктивного здоров’я, пропаганди здорового способу життя, попередження незапланованих вагітностей, інфекцій, що передаються статевим шляхом та розповсюдження інформаційних буклетів відповідної тематики.

Пересічним громадянам наголошувалося про те, що знання факторів, що впливають на репродуктивне здоров’я, є першим кроком на шляху до його збереження. Інформованість та грамотне використання контрацепції попередить небажані наслідки. Так, акцією було охоплено 45 осіб та розповсюджено 45 буклетів «Запланований вибір».

Планування та ретельна підготовка майбутніх батьків до вагітності, ведення здорового способу життя, відмова від шкідливих звичок мають стати нормою і культурою поведінки кожної людини та суспільства в цілому. Тому, інформування населення завжди буде актуальною та важливою складовою на шляху до оздоровлення нації.