Проблема збереження репродуктивного здоров’я за своєю значущістю, масштабністю, перспективністю, стратегічним характером на сьогодні є однією з найбільш актуальних. Тому, 10 травня 2019 року в рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я проведено відеолекторій «Репродуктивне здоров’я та відповідальність» для умовно засуджених осіб.

Захід організовано та проведено Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно з відділом «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та районним сектором з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Фахівець Центру поінформував присутніх щодо шкідливих звичок, що впливають на репродуктивне здоров’я, відносин в родині та якість життя. Зловживання алкоголем часто стає причиною різного виду злочинів та необдуманих вчинків, про які правопорушнику потім доводиться шкодувати.

Присутні на заході особи погодились, що міцна та дружна родина є головною складовою частиною життя та успішності кожної людини. І аби не втратити найдорожче потрібно дотримуватись елементарних правил для збереження здоров’я.