Для продовження життя на землі природа усьому живому забезпечила здатність до репродукції. Одним із основних засобів збереження здоров’я жінок та чоловіків є охорона репродуктивного здоров’я. Але іноді людина стикається з досить значними проблемами, наявність яких пов’язана з незнанням елементарних фактів щодо свого репродуктивного здоров’я і можливості його збереження.

В рамках проведення Тижня репродуктивного здоров’я 08 травня 2019 року під гаслом «Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я» фахівцями центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради (далі-Центр) проведено вуличну акцію на центральній площі міста.
Захід був спрямований на привернення уваги населення до проблеми збереження здоров’я, що за своєю значущістю на сьогодні є однією з більш актуальних. Організатори заходу доносили до пересічних громадян, що багато факторів впливає на репродуктивне здоров’я, але велику кількість проблем можна вирішити заздалегідь. Під час проведення акції розповсюджувалися тематичні буклети та листівки.
Зусилля фахівців Центру спрямовані на те, аби турбота про власне здоров’я  мала стати нормою і культурою поведінки кожної людини та у суспільстві в цілому.