Щорічною для маленьких бериславців стала вже подорож до Асканійського заповідника.

Так, 01 травня 2019 року спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) організовано подорож до найстарішого  біосферного заповідника планети, найбільшого серед європейських степових заповідних територій, до “Асканія-НовОЇ” ім. Ф.Е.Фальц-Фейна для 40 дітей,  які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. ця категорія малечі виховується у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу Бериславського району.

Допомогу працівникам Центру в організації заходу надав депутат Верховної Ради України Іван Вінник, який активно допомагає громаді Бериславщини та переймається долею дітлахів, які потребують соціального захисту.

Подорож виявилася насиченою кумедними моментами та незабутніми враженнями. Мешканці зоопарку, які почали готуватися до теплого літнього періоду, влаштували справжній квест для маленьких гостей: качки та лебеді ховалися у очереті, змушуючи дітей виманювати їх крихтами хліба та гучним імітуванням їхнього ґелґотіння, косулі та вівці – щохвилини намагалися зникнути у загонах, скидаючи «зимовий одяг», а дівчатка та хлопчаки вдавалися до майже циркових трюків, щоб викликати цікавість тварин.

Окрім того, маленькі бериславці мали можливість ознайомитися із унікальними рослинами ботанічного саду, а їх заповідна територія налічує  понад 500 видів та помилуватися яскравими весняними квітами: тюльпанами, нарцисами та ірисами, які духмяно та п’янко заворожують відвідувачів. Серед вікових дерев заховався рукотворний став, в якому, наче у казці, живе золота рибка.

Радості дітей не було меж. Втомлені, але переповнені новими враженнями  поверталися додому. Ще одну цікаву подорож зараховано до «багажу» знань та емоцій маленьких дослідників природи. Дехто вже під час зворотної дороги намагався по телефону розповісти своїм батькам про щасливо проведений день, дехто – голосно обговорював враження з друзями, а дехто – просто пообіцяв повернутися знову.

Як добре, що у нашому неспокійному світі є небайдужі люди, здатні дарувати дітям тепло, радість та посмішки; завдяки їм світ стає добрішим.