На сьогодні проблема домашнього та ґендерного насильства залишається актуальною для українського суспільства, де досі відкрито говорити на цю болючу тему та визнавати її існування непросто.

25 квітня 2019 року у складі мобільної бригади з надання екстреної соціально-психологічної допомоги спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр), з метою надання допомоги особам, що постраждали від домашнього насилля та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, здійснено виїзд по місту Берислав.

Фахівцями Центру відвідано п’ять сімей, в яких виховується п’ятнадцять дітей.  Відповідно до потреб родини їм надано ряд соціальних послуг та обстежено умови проживання дітей.

У ході роботи з батьками та членами їх сімей проведено бесіди на теми “Конфлікти в сім’ї та їх розв’язання”, “Попередження домашнього насильства”, про відповідальність за вчинення насильства, способи повідомлення і звернення за допомогою.

Кожному учаснику надано інформаційно–просвітницькі матеріали з даної теми та номери телефонів, за якими можна звернутися за допомогою.

Насильство – це загальна проблема, а також одна з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини. Тому працівники Центру й надалі докладатимуть зусиль щодо її вирішення.