Прийнято вважати, що проблема булінгу, у більшості випадків, поширена серед дітей підліткового віку. Але практика свідчить, що вже у зовсім юному віці в багатьох дитячих колективах спостерігаються перші його прояви. Таку ситуацію не можна залишати без уваги.

З метою профілактики та подолання булінгу серед дітей молодшого шкільного віку 12 квітня 2019 року працівником Каховського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для 20 учнів 3- го класу Каховської загальноосвітньої школи № 4 був проведений семінар з елементами гри з теми «Булінг в шкільному середовищі, відповідальність та наслідки.»

Під час заходу малюків ознайомлено з поняттям та видами булінгу, розглянуто практичні ситуації, що відбуваються з ними в школі. Хлопчики та дівчатка спробували зрозуміти почуття жертви та поведінку кривдника, навчились шукати шляхи виходу зі складної ситуації та вирішувати конфлікти мирним шляхом.

Сподіваємось, що сформоване в учнів під час семінару почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства не дозволить в майбутньому зіграти роль агресора.