24 березня за рішенням ВООЗ у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Дату було вибрано не випадково, адже саме цього дня 137 років тому німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.

З метою підняття рівня поінформованості широких верств населення щодо даного захворювання, необхідності своєчасного проведення флюорографічних обстежень та протитуберкульозного щеплення 21 – 25 березня 2019 року юрисконсультом КЗ «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» (далі Центр) проведено низку профілактичних заходів. На центральній площі смт Нижніх Сірогоз для населення району проводилась роз’яснювальна робота щодо вчасного проходження флюорографічного обстеження, розповсюджувались інформаційно-освітні матеріали щодо профілактики захворювання на туберкульоз. З клієнтами філії Нижньосірогозького районного сектору державної устави «Центр пробації» в Херсонській області проведено профілактичну бесіду щодо ризиків поширення хвороби та її профілактики. Для учнів 9–го класу Нижньосірогозької загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів спільно з бібліотекарем комунального закладу «Нижньосірогозька центральна районна бібліотека» проведений семінар «Туберкульоз стосується кожного!». Під час заходу учні отримали вичерпну інформацію щодо цієї проблеми  в Україні, поговорили про ризики та профілактику захворювання. Наприкінці, проведене опитування щодо обізнаності дітей з питань профілактики хвороби.

Завдяки проведеній роботі учасники заходів отримали багато цікавої інформації та зробили висновки, що профілактика завжди краща ніж лікування.