Туберкульоз залишається однією із найбільш актуальних і болючих проблем сьогодення, поширення якого набуває загрозливого характеру. Саме тому, інформування населення про небезпеку захворювання та профілактику його виникнення має велике значення.

25 березня 2019 року в рамках Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на туберкульоз Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) на території ринкової площі проведено вуличну акцію «Обирай профілактику! Туберкульоз стосується кожного».

Так, серед пересічного населення спеціалісти Центру розповсюджували буклети відповідної тематики та інформували перехожих стосовно необхідності щорічного проходження флюорографії. Також зверталася увага на важливий вплив на стан здоров’я має ведення здорового способу життя, відсутність шкідливих звичок, дотримання гігієни, фізична активність та інші фактори, яких необхідно дотримуватись.

Аби не захворіти на туберкульоз кожен громадянин має володіти достатньою інформацією про фактори, що спричиняють хворобу та замислитись над свідомим ставленням до власного здоров’я. А своєчасне звернення до лікаря та відмова від самолікування вбереже від негативних наслідків.