Квітка білої ромашки обрана емблемою боротьби з туберкульозом у 1911 році. Відтоді вона є символом залучення уваги суспільства  до проблеми туберкульозу, допомоги і надії для хворих у всьому світі.

Оскільки  з 1995 року в Україні оголошено епідемію туберкульозу, актуальним є просвіта населення про виліковність небезпечної хвороби.

22 березня 2019 року Бериславський районний центр соціальних служб  для сімї, дітей та молоді організував та провів акцію підтримки всесвітньої ініціативи боротьби  з туберкульозом.

Мета заходу — проведення широкої інформаційно-просвітницької кампанії з проблеми туберкульозу, підтримка хворих на цю хворобу.

На акції всі небайдужі могли ознайомитися з інформацією про хворобу, шляхи передачі, лікування та запобігання захворюванню .

Учасники погоджувалися, що туберкульоз – виліковний. Головне – вчасно звернутися до лікаря, хоча б один раз на два роки проходити профілактичне флюорографічне обстеження і дотримуватися елементарних правил гігієни.

Організатори заходу намагались донести до пересічних мешканців думку про те, що вчасне профілактичне обстеження є запорукою  здоров’я.

Спільні зусилля з подолання цієї хвороби досягнуть певного успіху.