Одним з напрямків роботи Нововоронцовського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) є проведення профілактичних заходів, що спрямовані на недопущення скоєння повторних правопорушень неповнолітніми та молоддю, які вже порушили закон та відбувають покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

05 березня 2019 року фахівцями Центру спільно із спеціалістами відділу «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та районного сектору з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України організовано та проведено тренінгове заняття з теми «Конфлікт. Методи розв’язання конфліктних ситуацій» для осіб, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.

Під час заходу було розглянуто поняття «конфлікту» та його видів, етапи розвитку конфліктних ситуацій, а також основні стилі поведінки та методи їх вирішення.

Також учасникам тренінгу пояснили, що навіть з умовною судимістю (погашеною) можливо побудувати світле майбутнє та стати корисним членом суспільства.

Тренінгове заняття показало, що у осіб, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, проблем багато. Тільки спільними зусиллями з фахівцями із соціальної роботи можливе вирішення конфліктних ситуацій або зниження деструктивного впливу наслідків конфлікту на життя.