Агресія і залякування однокласників є серйозною проблемою в Україні, а насильство в школі стало вже буденною реальністю.

27 лютого 2019 року працівники  Великоолександрівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) спільно зі службою у справах дітей Великоолександрівської районної державної адміністрації відвідали Давидовобрідську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів з метою попередження жорстокості, профілактики злочинів та правопорушень в учнівському середовищі. Вони зустрілися з педагогічною та учнівською громадами освітнього закладу.

Директор Центру довела до відома вчителів інформацію стосовно вступу у дію Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу», зауважила на  відповідальності за приховування фактів булінгу .

Фахівець із соціальної роботи  Центру повідомила учням про типові ознаки та види цькування, розповіла, що потрібно зробити, щоб зупинити булінг, що вже розпочався, та надала рекомендації стосовно подолання цього явища. Під час заходу було штучно створено ситуацію, в якій учні змогли відчути на собі те, що відчуває скривджена дитина та намагались вибудувати правильну лінію поведінки за для недопущення чи припинення насилля.

Сподіваємось, що отримані знання змусять замислитись учнів над своєю поведінкою по відношенню один до одного та попередять виникнення конфліктів.