Однією з тих професій, що підтримує людину, коли вона опиняється у безвихідді і не в змозі впоратися самотужки з проблемами є – та, що по’вязана із соціальною роботою. Основним вектором діяльності фахівця із соціальної роботи є вирішення людських наболілих питань. Великого рівня професіоналізму вимагає її специфіка . Тому професіоналізм конкретного працівника – результат його самореалізації в ході тривалого процесу професійного становлення.

21-22 лютого 2019 року фахівець із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради прийняв участь у тренінгу «Соціальна робота у громаді: ведення випадку та оцінки потреб», що проходив у м. Полтава. Навчання відбулося у рамках реалізації проекту «Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що реалізується Партнерством «Кожній дитині» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

У ході семінару фахівці отримали методичні рекомендації щодо роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, визначили роль та завдання спеціаліста/фахівця із соціальної роботи(кейс-менеджера) в процесі раннього виявлення та надання у подальшому соціальних послуг. Відповідні працівники розглянули теоретичні аспекти та концептуальні засади проведення оцінки потреб дитини та її сім’ї, формували практичні навички щодо заповнення актів початкової оцінки потреб сім’ї. Наприкінці навчання змогли обмінятися власним досвідом практичного вирішення проблем, щовиникають під час роботи.

Необхідність у соціальній роботі існуватиме допоки існує суспільство, адже соціальна робота невідривна від нього і спрямована на усі його проблемні прошарки. Безумовно професія соціального працівника є виснажливою, складною та напруженою, але вона неймовірно цікава. Повертаючи у суспільство тих, хто не міг у ньому втриматися, відстоюючи права тих, від кого відвернувся світ соціальна робота служить на благо людям та дарує життя у всіх сенсах цього виразу.