Одним із дієвих інструментів стосовно вивчення та вирішення проблем жителів Бериславського району є проведення виїзних прийомів громадян.

14 лютого 2019 року, з метою надання консультативної допомоги населенню та перевірки об’єктів соціальної сфери, у складі групи «Мобільного соціального офісу» здійснено черговий виїзд фахівців із соціальної роботи Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) до Максимо-Горьківської, Степнянської та Урожайненської сільських рад.

Спеціалістами Центру завдяки взаємодії з представниками органів місцевого самоврядування, відвідано 15 сімей, з числа багатодітних та малозабезпечених, в яких проживає 45 дітей. З батьками проведено бесіди щодо виконання батьківських обов’язків, забезпечення потреб дітей на належному рівні, особливо навчання, харчування, матеріального забезпечення, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання. Надано консультації щодо оформлення соціальних державних допомог, порядку оформлення допомоги по безробіттю, рекомендовано заходи подолання кризової ситуації, покращення матеріального становища.

Також фахівцем Центру відвідано 1 прийомну родину, в якій виховується 2 дітей. Під час заходу проведено огляд житлово-побутових умов проживання дітей та виявлено, що порушення прав дітей чи недбалого ставлення з боку прийомних батьків не встановлено.

З метою перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини у 9 сім’ях проведено огляд житлово-побутових умов проживання дітей  та встановлено, що кошти використовуються за призначенням.

Як результат роботи – за карткою отримувача постуг на облік сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах занесено 3 сім’ї, в яких виховується 8 дітей, проведено бесіду та надано роз’яснення щодо порядку оформлення матеріальних виплат та державних допомог.

Це в черговий раз свідчить про необхідність таких заходів, їх правильність та результативність. Батьки з кризових сімей, постійно відчуваючи нашу увагу, знають, що фахівці Центру стоять на варті інтересів їх дітей.

Саме спільна, злагоджена та систематична  робота спеціалістів Центру та соціальних працівників сільських рад  дозволяє досягти позитивної динаміки в подоланні кризових ситуацій в родинах, негативних проявів у дитячому середовищі.