В Херсонській області з 26 листопада по 10 грудня 2018 року проведена соціально-інформаційна кампанія «Говорити проти насильства».

Кожного року відповідна Кампанія проводиться щоб навчити людей розпізнавати «невидимі» форми домашнього насильства та реагувати на його прояви у своїй родині. За даними нового дослідження в Україні 65% громадян вважають себе обізнаними про проблему домашнього насильства.
При цьому кожен другий стверджує, що шльопнути дитину по сідницях не є проявом насильства у певних ситуаціях, та не вважає проявами насильства нав’язливі ревнощі чи контроль за стилем і одягом партнера.

Цьогорічна кампанія проведена для того, щоб спонукати людей до найпростішого: звернути увагу на насильство. У своїй сім’ї, з партнером, з батьками та дітьми. Обговорити, чи є насильство у ваших стосунках, і що можна зробити, щоби його не було. Не будучі байдужими, ми вже діємо.

Фахівцями із соціальної роботи мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено низьку інформаційно-просвітницьких заходів, акцій, в яких взяло участь 3 тис. осіб, серед яких підлітки, молодь та члени сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Також учасникам заходів були надані більше ніж 2,5 тис. буклетів, листівок з інформацією про види насильства, куди звертатись та які види допомог надаються у випадку вчинення насильства.

Одним з основних індикаторів здорового суспільства є нульова толерантність до насильства, до будь-яких його проявів. Але важливо не тільки бути нетерпимими, але й активно проявляти свою позицію: говорити про те, що турбує, виставляти межі допустимої поведінки та звертатися за допомогою, коли вона потрібна. Тільки ці кроки разом допоможуть розірвати коло насильства і будувати здорові стосунки і родини.