Соціально-економічна ситуація в Україні, події на майдані та неоголошена війна на сході змусила пересічних українців по-новому поглянути на власну громадянську позицію та сприяла високому розвитку самоорганізації, волонтерства та благодійності в країні. Ще чотири року тому нас дивували люди, які за власним бажанням кидали роботу, забували про справи і йшли допомагати.Англійський письменник Джек Лондон сказав: «Істинне призначення людини – жити, а не існувати». Люди, які стають волонтерами, розуміють це і відчувають.

05 грудня 2018 року на базі Генічеського професійно-технічного училища № 27 Генічеським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання за “круглим столом”, присвячене Міжнародному дню волонтера. У роботі  прийняли участь люди небайдужі до долі інших  – волонтери.

Головна мета заходу – популяризація волонтерської діяльності серед учнівської молоді району.

Під час зустрічі були представлені результати діяльності волонтерських загонів Вищого професійно-технічного училища № 17 «Промінь» та професійно-технічного училища № 27 «Активіст». Також, досвідом співпраці з волонтерами поділились та обмінялись представники Генічеського бюро безоплатної правової допомоги, Генічеського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Генічеської районної організації Товариства Червоного Хреста, Генічеського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

По завершенню засідання почесні грамоти вручили найкращим волонтерським загонам.

Практика волонтерського руху є необхідним явищем у наш час, тому він повинен розвиватися й надалі.