На сьогодні в Україні проблема насильства в родині стоїть досить гостро. Її небезпечність полягає в тому, що прояви жорстокості та сили в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Діти часто є жертвами таких стосунків і у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя.

10 грудня 2018 року, в рамках проведення Міжнародної акції “16 днів Активізму проти гендерно обумовленого насильства”, в приміщенні Бериславської філії Херсонського обласного центру зайнятості відбулося засідання за “круглим столом” з теми “Проблемні питання надання допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства”. Організатором заходу виступив Бериславський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У роботі “круглого столу” взяли участь представники  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, структурних підрозділів районної державної адміністрації, а саме служби у справах дітей , управління соціального захисту населення, відділу освіти, молоді та спорту та мобільної бригади з надання екстреної соціально-психологічної допомоги №38, Бериславського відділу поліції ГУНП у Херсонській області,  Бериславської філії Херсонського обласного центру зайнятості.

Головна мета заходу – поділитися досвідом та проаналізувати роботу в Берислаському районі у напрямку запобігання та протидії насильству в сім’ї, скоординувати діяльність служб, установ та організацій щодо покращення профілактичної діяльності з попередження та профілактики цього явища та відпрацювати низку заходів щодо поліпшення профілактичної роботи.

В ході роботи засідання за “круглим столом” обговорено проблемні питання протидії та профілактики явищ жорстокого поводження, зокрема в сім’ї та суспільстві в цілому.

Учасники були єдині у думці, що найважливішу роль у попередженні його  у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. У цьому сенсі ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних служб, а подолання  явища в родині можливе лише за умови об’єднання зусиль  державних органів та установ, громадських організацій і кожного свідомого громадянина.

По завершенню учасники засідання окреслили спільний план та пріоритетні завдання профілактичної роботи.

На бериславщині розуміють, що без подолання цього соціально-небезпечного явища неможливо створити умови для самореалізації людини, розвитку демократії, реалізації принципів рівних прав, свобод і можливостей кожного громадянина.