Згідно ст. 28 Конституції України кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Та нажаль, таке негативне явище як насильство в сім’ї і надалі продовжує порушувати права, які має кожен громадянин країни від самого народження.

В рамках Міжнародної акції 16 днів Активізму проти гендерно обумовленого насильства та з метою підвищення обізнаності мешканців громади Нововоронцовського району щодо ознак, проявів, профілактики та протидії домашньому насильству Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проводяться інформаційно – просвітницькі заходи.

Так, 03 грудня 2018 року на території ринкової площі смт Нововоронцовка працівниками Центру проведено вуличну акцію «Говори проти насильства». Пересічним громадянам надавалася інформація стосовно дій у ситуації домашнього насильства, проявів його загрози та  закладів/установ,  що надають відповідну допомогу.

Цього ж дня Центром спільно з працівниками відділу «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та районним сектором з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України  проведено профілактичний відео лекторій «Ні насильству в сім’ї!» з умовно засудженими особами та тими, які звільнились з місць позбавлення волі. Присутнім було роз’яснено інформацію щодо проявів різних видів насильства, як не стати кривдником або жертвою, наслідки вчинення злочину. Наприкінці спілкування учасники погодились з твердженням, що насильство – це сміття, яке треба виносити з дому! Адже від нього в першу чергу страждають діти.

Насильство в сім’ї – ганебне явище сучасності, яке потрібно викорінювати спільними зусиллями. Тому, співпраця Центру з іншими зацікавленими установами продовжуватиметься і надалі у даному напрямку.