Щороку, 1 грудня увесь світ відзначає день боротьби зі СНІДом. Кількість хворих у світі зростає швидкими темпами а Україна залишається лідером у Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. Більше як половина нових випадків виявляються на 4-й клінічній стадії, а відбувається через незнання наявності діагнозу.
У рамках циклу заходів, запланованих міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради (далі-Центр), 30 листопада 2018 року на головній площі міста Нова Каховка працівники Центру, спільно зі спеціалістами відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради провели соціальну акцію «Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ!».
Мета заходу –  формування дбайливого ставлення до власного здоров’я.
В ході проведення учасники акції отримали інформацію про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається. Пересічним громадянам надано координати пунктів безкоштовного та анонімного тестування на ВІЛ-інфекцію швидкими тестами .
На завершення організатори й учасники разом створили червону стрічку – символом надії на майбутнє без СНІДу. як знак єдності і солідарності в  боротьбі людини та хвороби.

Такі заходи допомагають суспільству усвідомити всю небезпеку, що несе  підступна хвороба, уберегтися від неї та зробити правильний вибір у житті. Кожна людина має право знати свій статус, адже «Хто попереджений – той захищений»!