СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникла перед усім людством наприкінці XX століття.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом та з метою інформування населення про шляхи передачі, профілактику та вчасне виявлення хвороби юрисконсульт комунального закладу «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» на базі комунального закладу «Нижньосірогозька центральна районна бібліотека» провела лекцію «Вільні, бо обізнані!» для учнів старших класів Нижньосірогозької ЗОШ.

Під час заходу учасники розглянули статистику та можливі шляхи зараження на ВІЛ,  обговорили, яких профілактичних заходів необхідно дотримуватись, аби не заразитися хворобою, подивилися  відеоролик «Тест» та отримали інформаційні буклети «СНІД не спить». По закінченню заходу кожен присутній висловив свої думки щодо необхідності висвітлення цієї проблеми . Завдяки даному заходу старшокласники отримали вичерпні знання стосовно епідемії ВІЛ/СНІДу, як з нею боротися і не допустити зараження.

Сподіваємось, що подібні заходи навчать молодь приймати правильні щодо свого здоров’я рішення, намагатися протистояти таким чинникам ризику.

Профілактика – це активний процес створення умов для підвищення якості життя, формування особистих якостей людини, які сприяють її благополуччю. Саме тому вирішальне значення в боротьбі з епідемією СНІД має просвітництво, повна і об’єктивна інформація широких верств населення про актуальність проблеми та ефективні способи попередження зараження.