Насильство – ганебне явище сьогодення, від якого страждають не тільки дорослі, а й діти.

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, що направлена на поглиблення знань стосовно форм прояву насилля, 27 листопада 2018 року фахівцем комунального закладу «Нижньосірогозький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» проведено лекцію з теми «Дитинство без насильства!» для учнів 5-9 класів Степненської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Лектор ознайомила школярів із видами,причинами, наслідками прояву цього явища, цивільною, адміністративною та кримінальною відповідальністю неповнолітніх за різні види девіантної поведінки. Окремо звернула увагу і на поняття «шкільний буллінг», надала поради психологів, як поводити себе у випадках, якщо стали його жертвами, інформацію про установи/ організації району, які надають відповідну допомогу.

Протягом 45 хвилин спілкування учні поповнили свої знання про неприпустимість жорстокої поведінки.

Організатори сподіваються, що діти усвідомили, що необхідно бути толерантними один до одного, а у разі потрапляння в ситуації насильства – боротися з ним.

Інформаційно-роз’яснювальна робота в даному напрямку забезпечує формування адекватної, не агресивної особистості. Пропагуючи життя без насильства сьогодні, матимемо мирне суспільство завтра.