Соціальне сирітство – одне з найсумніших явищ життя сучасного суспільства, оскільки дитина стає сиротою при живих батьках. Пріоритетним завданням у його профілактиці  є важливість підтримки і зміцнення статусу соціально здорової сім’ї.

12 листопада 2018 року, з метою формування відповідального та усвідомленого батьківства, попередження раннього соціального сирітства, в рамках роботи спеціалізованого формування “Консультативний пункт щодо запобігання ранньому соціальному сирітству”, у пологовому відділенні комунальної установи “Бериславська центральна районна лікарня” педагогом соціальним Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено профілактичну бесіду з породіллями з питань родинного виховання, планування сімейного життя, формування відповідального, усвідомленого батьківства, взаєморозуміння між членами сім’ї, подолання депресивного стану.

Матусям також надано консультації стосовно чинного законодавства у частині призначення та виплат державних соціальних допомог, умов і порядку їх отримання та цільового використання.

По завершенню бесіди учасники дізнались про соціальну підтримку Центру, якою батьки та члени їх родин можуть скористатися у майбутньому.

Профілактика соціального сирітства є одним із перспективних і важливих напрямків діяльності в роботі з його подолання , тому що йому легше запобігти, ніж боротися з ним.