Кожна пара молодят, які збираються одружитись, бажає бути щасливою в своєму шлюбі, і впевнена, що їх кохання буде вічним. Але останнім часом в Україні гостро встає проблема розірвання шлюбних відносин.

Виникає питання:чому людина, яка має внутрішню потребу бути щасливою в родині і віру в те, що так і буде, не може її реалізувати на практиці?

Все діло в тому, що пара не може побудувати та зберегти щасливі відносини в шлюбі, не маючи підготовки до подружніх відносин.

 Починаючи зі старших класів більшість юнаків та дівчат вже розуміють, що рано чи пізно перед ними повстане питання створення власної родини. Саме тому, під час осінніх канікул спеціалісти Олешківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді при підтримці Міжнародного центру розвитку сім’ї та батьківства, в рамках підготовки молоді до самостійного життя, провели цикл тренінгових занять з підлітками, які влаштовані в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу з теми«Школа подружнього життя». В заходах приймали участь 18 юнаків та дівчат.

Під час заходів учасники дізнались як  відрізнити справжнє почуття любові від закоханості, навчились використовувати в спілкуванні «мови любові» та ознайомились з мистецтвом «неконфліктного спілкування», а на прикінці – висловили зацікавленість в набутті позитивного досвіду з цього напрямку.

Попереду ще багато цікавих тем, що сплановані та будуть обговорені з молоддю при наступних зустрічах.