В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед дітей та молоді.

Саме тому 23 жовтня 2018 року Великоолександрівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі Центр) спільно з Великоолександрівським районним відділом з питань пробації проведена зустріч з особами, які відбувають покарання не пов’язані з позбавленням волі.

Захід проведено з метою запобігання злочинності та повторного вчинення правопорушень.

Під час зустрічі спеціалісти Центру ознайомили слухачів з причинами злочинності, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних, поінформували про правові наслідки, які чекають на них у разі скоєння повторних злодіянь або адміністративних правопорушень.

В ході практичних вправ учасники мали змогу проаналізувати зроблені ними помилки та знайти шляхи їх подолання.

Присутні також визначили низку факторів що стають причиною вчинення злочинів, а саме – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування.

Організатори заходу виявили  сподівання, що молоді люди усвідомлять цінність свого життя та скористаються наданими порадами, а отримана ними інформація буде корисною при плануванні та проведенні заходів з цієї категорією осіб.