В рамках відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми Нововоронцовський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) мав на меті охопити якнайбільшу кількість громадян інформаційними заходами.

Саме тому, 19 жовтня 2018 року до участі у відео лекторії було запрошено громадян однієї із найуразливіших категорій населення – умовно засуджених осіб. Захід проведений спільно з працівниками відділу «Нововоронцовське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та районним сектором з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України.

Фахівець Центру розповів учасникам про основні складові злочину: дії, засоби та мету експлуатації, основні способи втягнення у работоргівлю. Присутнім було наголошено на необхідності ретельної підготовки до поїздки за кордон, базового знання мови та місцезнаходження консульств України.

Особи, які мають конфлікт із законом переглянули інформативний відеоролик «Життя на продаж» та прийняли участь у обговоренні проблеми.

Аби потрапити в провалля під назвою «експлуатація» достатньо зробити лише один крок. І якщо потенційна жертва не розпізнає зловмисника на етапі вербування, то відступити буде вже майже не можливо. Враховуючи це, наша задача попередити та вберегти громадян від непоправного.