Високий рівень безробіття в Україні та необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють торгівлі людьми. Саме тому, з нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 19 жовтня 2018 року проведено зустріч з особами, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості.

У зв’язку з тим, що українці, здебільшого, шукають роботу за кордоном, акцент було зроблено на трудову експлуатацію, ризики, які існують при працевлаштуванні, загальні правила безпечних поїздок за кордон та інше. Саме через легковажність та недостатню поінформованість про реалії працевлаштування за кордоном громадяни опиняються в скрутних ситуаціях.

За результатами зустрічі учасники заходу зрозуміли актуальність даної проблеми, про важливість отримання достовірної інформації щодо майбутньої роботи та умов життя за кордоном. Також кожен присутній отримав буклет з номерами телефонів державних та громадських установ, що надають допомогу свідкам або жертвам торгівлі людьми.