Щороку тисячі громадян у всьому світі потерпають від торгівлі людьми. Жертвою торгівлі може стати хто завгодно, незалежно від статті, віку, соціального статусу.

З метою поглиблення правових знань населення, 18 жовтня 2018 року спеціалістами Високопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) для учнів 10 – 11 класів КЗ «Архангельська ЗОШ І-ІІІ ступенів» проведено відеолекторій «Дві маленькі дівчинки».

Учасників заходу проінформували про форми торгівлі людьми, як уникнути цього явища, куди звернутись за допомогою, якщо потратили у тенета злочинців.

На завершення учасники заходу молодь склала основні правила безпеки щоб не потрапити до рук торгівців людьми. Адже кожен громадянин повинен знати як себе захистити.

В наш непростий час, в умовах складної економічної ситуації та високому рівні безробіття, проведення таких заходів набуває все більшої актуальності, так як потрапляння в ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми сприяє низький рівень обізнаності громадян з цього приводу. Сподіваємось, що надана інформація стане в нагоді учнівській молоді і зможе попередити потрапляння в «сучасне рабство».