Щороку 18 жовтня – відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Ця подія є нагадуванням про актуальність даної проблеми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому ганебному явищу. Із року в рік усе більше дітей в усьому світі потерпають від використання їх у важкій нелегальній праці та експлуатації.

З метою підвищення рівня поінформованості про проблему торгівлі людьми та застереження школярів від потрапляння в тенета работоргівців, 19 жовтня 2018 року працівниками Каховського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для 58 учнів загальноосвітньої школи № 5 міста Каховки проведений семінар на тему «Порушення прав дітей: експлуатація та торгівля».

Під час заходу визначено поняття «торгівля людьми», розглянуто її основні види, причини та наслідки. Особливу увагу було приділено питанню попередження ганебного явища.

Для кращого засвоєння  інформації школярам продемонстровано документальний фільм «Експлуатація дитячої праці – проблеми і шляхи їх подолання» та розповсюджено  інформаційні матеріали.

Відповідні просвітницькі заходи сприяють запобіганню потрапляння у ситуацію, пов’язану із торгівлею людьми.