Боротьба з торгівлею людьми є проблемою всіх країн. Не оминуло сучасне рабство і Україну. Тисячі людей страждають від цього тяжкого злочину через погану інформованість або власну безпечність.

З метою поширення інформації серед місцевої громади про небезпеку потрапляння до тенет работорговців 18 жовтня 2018 року в Європейський день боротьби з торгівлею людьми Нововоронцовський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) взяв участь в організації та проведенні всесвітньої щорічної акції «Walk for Freedom/Хода за свободу». Захід проведений за підтримки громадської організації «Успішна жінка». Долучилися до мирної ходи близько 30 працівників районної державної адміністрації, управління соціального захисту населення, фінансового управління, сектору культури, районного будинку культури та інші.

Інформаційна кампанія здійснювалась всіма учасниками на центральних вулицях селища. Зустрічним громадянам розповідали про шляхи вербування та форми експлуатації жертв работоргівлі.

Потрапити в пастку торгівців людьми може будь-хто. І для того щоб мінімізувати кількість постраждалих від цього негативного явища потрібні об’єднані зусилля всіх громадян. Адже сучасний світ має існувати без рабства.