Торгівля людьми – це ганебне явище, що вважається злочином не лише на Україні а в багатьох  країнах світу. Постраждати від нього може будь хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.
З метою попередження потрапляння до тенетів негативних явищ, працівниками міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новокаховської міської ради (далі-Центр) систематично проводиться профілактична робота, в тому числі й в навчальних закладах для учнівської та студентської молоді.
До відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, 18 жовтня 2018 року в Таврійському навчально-реабілітаційному центрі для учнів 8-10 класів організовано та проведено профілактичний захід з теми «Торгівля людьми – сучасне рабство».
Основною метою даної зустрічі є ознайомлення учнів з антисоціальним явищем – торгівлею людьми, його історичними витоками, сучасними проявами та запобіганню потраплянню до нього.
Під час заходу учні отримали інформацію стосовно форм примусової праці, шляхи потрапляння в тенета торгівців людьми, та шляхи збереження від «сучасного рабства». На закріплення  матеріалу переглянули відеофільм «Життя на продаж» та активно залучилися до обговорення проблеми.

Робота фахівців Центру у напрямку протидії торгівлі людьми триватиме,  адже профілактика має велике значення.