З метою привернення уваги світового населення до проблем, що виникають внаслідок недостатнього статевого виховання і зневаги до засобів контрацепції щороку 26 вересня відзначається Всесвітній день контрацепції (англ.World Contraception Day (WCD)).

Тому, 26 та 27 вересня 2018 року Нововоронцовським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ініційовано проведення профілактичних заходів для учениць старших класів Нововоронцовських ЗОШ №1 та №2. Зустрічі відбулися в рамках діяльності Всеукраїнської Коаліції з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї та за підтримки Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї».

До заходу було запрошено лікаря – гінеколога Нововоронцовської центральної районної лікарні, яка розповіла про ризики раннього статевого життя. Дівчата дізнались про методи контрацепції, що можна використовувати у їхньому віці та хвороби, що передаються статевим шляхом. Також, лікар наголосила про важливість дотримання гігієни, що грає важливу роль у збереженні власного здоров’я. Одним із наслідків початку раннього статевого життя та недостатньої інформованості щодо засобів контрацепції є небажана вагітність.

Кожен учасник зустрічі отримав буклет «Правильний вибір: що потрібно знати про методи контрацепції» та листівку «Де дізнатись про…».

Наостанок присутнім було зазначено, що коротке та рішуче «Ні» – це завжди єдиний метод контрацепції, що гарантує стовідсоткову надійність. Але якщо виникла потреба у професійній пораді або лікуванні варто звертатись до спеціаліста та в жодному разі не займатись самолікуванням.