25 вересня 2018 року Бериславським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) організовано засідання «круглого столу» з питань реалізації законних прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу Бериславського району. До участі у заході, долучилися спеціалісти служби у справах дітей, відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації, керівники навчальних закладів району, прийомні батьки та батьки-вихователі.

На засіданні розглядалися питання співпраці Центру з навчальними закладами району та стан утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Окрему увагу приділили адаптації дітей пільгових категорій у навчальних закладах, зокрема учнів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

У процесі живого діалогу учасники обговорили питання інклюзії для дітей середнього шкільного віку, умови перевезення школярів у зимовий період та оздоровлення батьків-вихователів разом з своїми вихованцями.

Наприкінці заходу присутні отримали інформаційно-методичні матеріали та узгодили план спільних дій у цьому напрямку.

Сподіваємося, що результатом проведеної роботи стане суттєве поліпшення життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на бериславщені.